Roti Susu

Watak Sheila Rusly Dikritik Hebat, Terbongkar Siapa Sebenarnya Jurusolek Drama Tersebut Watak Sheila Rusly Dikritik Hebat, Terbongkar Siapa Sebenarnya Jurusolek Drama Tersebut
WATAK Opah Aminah dalam drama Bukan Gadis Biasa lakonan pelakon Sheila Rusly menerima kritikan netizen apabila solekan khas tua yang digayakan pelakon itu tidak... Watak Sheila Rusly Dikritik Hebat, Terbongkar Siapa Sebenarnya Jurusolek Drama Tersebut

WATAK Opah Aminah dalam drama Bukan Gadis Biasa lakonan pelakon Sheila Rusly menerima kritikan netizen apabila solekan khas tua yang digayakan pelakon itu tidak nampak realistik.

Adik Mas Khan jurusolek Opah Aminah sedih dikritik ‘wajah tua’ tidak menjadi – “Dia belajar di Los Angeles dan ada tiga sijil dalam bidang itu”

Abang kepada jurusolek kesan khas, Nissa Khan iaitu pelakon Mas Khan berkata, adiknya sudah melakukan yang terbaik bagi memberi solekan tersebut benar-benar menjadi.

“Sebagai abang, adik saya dah buat yang terbaik untuk drama itu. Dia pun pernah bekerjasama dengan Syamsul Yusof menerusi filem Munafik sebagai jurusolek kesan khas.

“Selain Syamsul, dia juga pernah bekerja untuk Michael Ang dalam telefilem Penaklukan Syaitan. Alhamdulillah, semua pengarah dan penerbit yang pernah bekerjasama sukakan hasil karya adik saya.

“Ini kali pertama dia bertugas sebagai jurusolek khas untuk drama. Sejujurnya, drama dan filem sangat berlainan. Saya melihat dia hasilkan solekan Opah Aminah selama tiga jam setiap hari,” katanya kepada mStar.

Sebelum ini, netizen mempertikaikan solekan watak sebagai orang tua iaitu Opah Aminah lakonan Sheila Rusly yang tidak kelihatan realistik seperti wajah orang tua sebenar.

Dalam pada itu, Mas Khan memberitahu adiknya mempunyai tiga sijil jurusolek kesan khas dan pernah menyambung pelajarannya dalam bidang itu di Cinema Makeup School, Los Angeles.

Pelakon filem Abang Long Fadil 2 ini mendedahkan Mas Qairunissa atau lebih mesra disapa Nissa berasa sedih apabila menerima kecaman buat kali pertama.

“Adik saya belajar di Los Angeles dalam jurusan solekan kesan khas dan dia mempunyai tiga sijil untuk bidang itu. Secara peribadi, tak ada siapa boleh kata dia tak pandai make up.

“Dia masih muda dan ini kali pertama dia menerima kecaman sebegitu. Memang dia ada cakap pada saya yang dia sangat sedih tapi dia tak marah atau melatah pun dengan kritikan netizen.

“Malah, dia menerima setiap teguran itu. Saya selalu berpesan pada dia, do your best dan biarlah apa orang nak kata, asalkan orang yang bekerja dengan kita puas hati dan sukakan hasil kerja kita,” ujarnya. – Mstar

Shares