“Tiada Lagi Istilah Abang Dalam Hidup Saya Selepas Ini…” Ali Puteh

Pemergian Abam Bocey telah ditangisi seluruh peminat dan juga industri seni Tanah Air. men1nggal dunia disebabkan demam panas, jenazah Abam telah selamat dikebumikan dengan dihadiri lebih daripada 2,000 orang.

Sikap yang sangat disenangi semua telah menyebabkan pemergian Abam begitu dirasai semua. Paling mencur1 tumpuan sudah tentu penerimaan kedua sahabatnya, Achey dan Fad yang begitu sebak dengan kehilangan tersebut.

Tiada lagi panggilan abang

Selain itu, adik allahyarham Abam, Ali Puteh turut terlihat hiba kerana begitu rapat dengan Abam. Dia yang baru sahaja kehilangan anak kali ini diuji lagi dengan kehilangan abang tersayang.

Menerusi temu bual dengan media, Ali meluahkan rasa sedih dengan mengulagi bahawa selepas ini sudah tiada insan yang dipanggil abang.

Harini kau pergi, kau tinggalkan angah

Dengan linangan air mata, Ali memberitahu bahawa dia sudah tiada abang lagi yang sentiasa ada disetiap jatuh bangun kehidupannya. Dia juga hilang seorang abang yang sanggup berkorban untuk keluarga melebihi untuk diri sendiri.

Tunggu kami di sana bang

Menerusi muat naik Ali di Instagram juga, dia sempat mencoretkan sesuatu buat abang tersayang. Walaupun tidak dapat menolak rasa sedih, juara Maharajalawak Mega ini tetap redha dengan ketentuan Allah S.W.T.

Pemergian Allahyarham Syed Umar Mokhtar atau Abam semalam sememangnya memberi satu kejutan buat semua kerana dia langsung tidak menunjukkan s4kit kron1k dan hanya d3mam kira-kira dua hari sebelum disahkan men1nggal dunia.

Jen4zah Allahy4rham telah selamat dikebumikan pada jam7.30 malam di Tanah Perkvburan Islam Kampung Sungai Pusu. Allahy4rham turut meninggalkan seorang isteri dan seorang anak lelaki yang baru berusia 5 bulan.

Sumber : Ali Puteh, Astro Awani/Rose Merah