Setelah 4 Cawangannya Ditutup Oleh Shuib, Mengejutkan Ini Tindakbalas Dari BabyAnamoi

Sudah beberapa hari berlalu berkaitan dengan kes SPRM membab1tkan selebriti tanah air Shuib dengan beberapa individu lain termasuk yang berpangkat dato dan datuk seri.

Untuk pengetahuan semua, kes tersebut masih lagi di bawah s1asatan pihak SPRM. Mereka yang ditahn adalah untuk beri kerjasama kepada SPRM menyelesaikan kes tersebut.

Di media sosial ramai yang mengatakan bahawa beberapa individu ditahn tersebut merupakan orang yang terlibat sebagai ejen atau boss “macav scammer”.

Untuk pengetahuan semua, Suruhanjaya Penceghn Rasvah Malaysia (SPRM) membekukan 750 akaun. Dengan simpanan kira-kira RM75 juta hasil aktiviti pengubahan wang har4m, termasuk membabitkan selebriti.

Agensi itu juga turut menyita 24 kenderaan mewah dan motosikal berkuasa tinggi milik beberapa daripada individu yang dit4han.

Sumber SPRM berkata, mereka juga menyita kediaman mewah milik pasangan suami isteri yang ditah4n Jumaat lalu dan seorang svspek lain yang ditahn bersama-sama mereka.

Siasatan terperinci masih dijalankan ke atas enam svspek yang masih ditahan, selepas dua daripada mereka dibebaskan dengan jam1nan SPRM petang tadi.

BabyAnamoi Update Status Mahu Saman Wargamaya ?

Menerusi update terbaru di media sosial wanita tersebut mengatakan bahawa mereka dipanggil untuk memberi kerjasama kepada pihak SPRM dalam menyi1asat sahaja.

Setelah 4 Cawangannya Ditutup oleh Shuib, Mengejutkan Ini Tindakbalas Dari BabyAnamoi. Dalam status itu dia mengatakan “Apabila kita ni melayu buka bisnes banyak-banyak nak maju.

Nak berjaya, orang report kata kita buat benda haram pula. Ramai pula yang paanaas mata. Ramai juga yang berlumba-lumba nak buat tajuk cerita. Nak cari makan juga kan. tak apa katanya. Benda dalam proses s1asatan, kita harus beri kerja sama.

Nanti dah habis orang yang berkelayakan buat kerja dan siasat. Baru kita umumkan pembetulan untuk orang yang tertanya-tanya. Buat masa sekarang ini kita rilex dulu pekena kopi jangan kacau orang nak buat si1asatan katanya.”

Cari Lawyer

Dalam caption pula wanita itu mengatakan bahawa :

“Kita diam sekarang untuk bagi kerjasama sebaik mungkin. Nanti akak carikan lawyer untuk lawn balik hakim-hakim dalam media sos1al ni pula ye. Cuma katanya bukan sekarang nanti kalau surat cinta tu balas la katanya”

Sumber: tehtarikkaw.com