Roti Susu

“Masa Tengok Jenazah Tu Mata dia Terbuka Separuh, Tapi selepas bisik kt telinga…” – Amyzaa Aznan “Masa Tengok Jenazah Tu Mata dia Terbuka Separuh, Tapi selepas bisik kt telinga…” – Amyzaa Aznan
Begitulah yang terjadi kepada pelakon Amyzaa Aznan apabila mengetahui teman rapatnya penyanyi dan pelakon Myanaliza Ruslee atau lebih dikenali sebagai Maya Matahari meninggal dunia.... “Masa Tengok Jenazah Tu Mata dia Terbuka Separuh, Tapi selepas bisik kt telinga…” – Amyzaa Aznan

Begitulah yang terjadi kepada pelakon Amyzaa Aznan apabila mengetahui teman rapatnya penyanyi dan pelakon Myanaliza Ruslee atau lebih dikenali sebagai Maya Matahari meninggal dunia.

Allahya4rharmah dikatakan meni1nggal dunia selepas bertarvung dengan sakit kans3er. “Assalamulaikum. Kak Kaaia berada di Pusat Pervubatan Universiti Malaya (PPUM). Jenazah telah dibawa ke sini.

Insya-Allah je3nazah akan diselesaikan dan diuruskan esok pagi (pagi ini) dan akan bawa ke Machap, ke kampung Allahyarhamah. “Syukur Allahmdulillah akhirnya Kak Kaaia dapat juga berjumpa dengan Allahyarhamah.

“Masa tengok je3nazah tu memang mata dia terbuka separuh, tapi Alhamdulilah selepas Kak Kaaia bisik kat telinga dia, Maya, Mija datang, dia tutup rapat mata dia lepas tu,” kata Amyzaa yang tidak dapat menahan sebak.

Amyzaa banyak menyimpan rahsia Allahyarhamah Maya dan tidak pernah sesekali berkongsi dengan sesiapa sahaja.

Tambah Amyzaa, dia bersyukur kerana diberi peluang berjumpa walaupun hanya jasad yang tidak bernyawa.

“Akhirnya dapat jumpa walaupun dia dah tidak bernyawa. Tapi takpa dapat juga jumpa, hilang rindu,” ucap Amyzaa dalam satu video yang dimuat naik ke Instagramnya.

Tambah Amyzaa lagi, sudah 13 tahun mereka tidak bersua, dan dia bersyukur kerana dia dan Didie Alias masih sempat ‘berbicara’ dengan jasad yang terbujur.

“Terima kasih sahabat, kau tunggu aku dan DD orang terakhir sampai. Tervubat rindu. Walaupun hanya dapat berbicara dengan jasad. [ Sumber ]

Shares