Roti Susu

SB PDRM ni terpaksa duduk diluar. Jiran dedah apa yg terjadi buat ramai sayu ! SB PDRM ni terpaksa duduk diluar. Jiran dedah apa yg terjadi buat ramai sayu !
Saat kita masih lagi keluar rumah tanpa sebarang urusan penting dan tanpa rasa bers4lah, ketahuilah, jiran Kekda seorang SB (Special Branch PDRM) terpaksa duduk... SB PDRM ni terpaksa duduk diluar. Jiran dedah apa yg terjadi buat ramai sayu !

Saat kita masih lagi keluar rumah tanpa sebarang urusan penting dan tanpa rasa bers4lah, ketahuilah, jiran Kekda seorang SB (Special Branch PDRM) terpaksa duduk diluar demi kese3lamatan anak2 dan isterinya.

Balik rumah dari bertugas terus mandi diluar rumah, tanpa masuk rumah pun. Dan duduk didalam Khemah yg beliau sendiri pasang untuk asingkan diri dari anak2 dan isteri beliau.

Sedangkan beliau sedaya upaya mengikut step2 precaution sedaya mampu ketika bertugas diluar sana ditempat orang ramai dari terkena jangk1itan virvus tersebut.

Lebih memilukan, bila beliau dan pasukannya ke tempat seperti kedai di dalam kampung, rata2 jawapan orang awam :

“Kami ni dah tua, COV1ID tak nak dah kat kami. Kalau kena pun mmg nak mat2i dah dengan usia kami ni. “

Orang yg cakap macam ni dia tak tahu kot macam mana keadaan men1inggal dengan saki1t COV1ID19 ni hmmm. Belum lg part orang ramai masih bawak anak2 keluar pegi beli barang mcm takde apa2.

Sebak pilu tengok para FRONTLINERS usaha betul2 utk kekang situasi ni dari jadi makin teruk. Tapi rakyat / orang awam, masih ada yg tak cakna dan tak peduli.

SELFISH ! Tolonglaa saat korang masih berpeluang duduk bersama keluarga, ingat barisan hadapan negara yg terpaksa berk0rban sebegini rupa untuk kesejahteraan kita semua.

  • TOLONG, TOLONG PRIHATIN

**Buat jiran Kekda, Abg Din, anda adalah hero negara. Buat Kak Ta dan anak2, sesungguhnya kalian adalah insan yg hebat . Kalian semua adalah yg terhebat. [ Sumber ]

Shares