Roti Susu

“Rasanya dia kena berubat cara kg,lain nampaknya” – Dato’ Hattan mula bersuara “Rasanya dia kena berubat cara kg,lain nampaknya” – Dato’ Hattan mula bersuara
Selepas muncul dalam program TV3 Bersamamu baru-baru ini, pelakon cilik terkenal Puteri Balqis menjadi tumpuan apabila namanya yang melonjak naik tak lama dahulu tiba-tiba... “Rasanya dia kena berubat cara kg,lain nampaknya” – Dato’ Hattan mula bersuara

Selepas muncul dalam program TV3 Bersamamu baru-baru ini, pelakon cilik terkenal Puteri Balqis menjadi tumpuan apabila namanya yang melonjak naik tak lama dahulu tiba-tiba merundum secara drastik akibat penyak1t yang dialami.

Terpanggil dengan kisah yang menyentuh hati rakyat Malaysia terhadap penggiat seni muda ini, penyanyi lagenda Dato’ Hattan juga menzahirkan rasa simpat1 melihat nasib pelakon cilik ini.

Banyak seniman bantu …jangan tuduh bukan bukan tak ba1k…”- Dato Hattan

Daripada perkongsian Harry Aziz, seruannya melalui status Facebook itu menjadi jadi pertikaian netizen terhadap kredibiliti Kesatuan Seniman yang dikatakan tidak melakukan apa-apa terhadap nasib Puteri Balqis.

Disebabkan itu, Dato’ Hattan ada memberikan komen untuk menyangkal dakwaan netizen yang meng3cam organisasi tersebut.

Tambah Dato’ Hattan lagi, beliau ada berbual dengan presiden Zed Zaidi berkenaan dengan hal ini. katanya lagi penyak1t Puteri Balqis ini lain macam dan memerlukan r4watan kampung. Ini kerana doktor mengatakan penyak1t yang dialami oleh Balqis ini bukan penyakit kans3r.

Hidap penyak1t mist1k?

Dalam pada itu, Dato’ Hattan juga ada muat naik satu status menyeru agar pihak-pihak produksi yang terlibat untuk membuka ruang kepada pelakon ini bagi menjana pendapatannya.

Selain tersentvh melihat nasib Puteri Balqis, Dato Hattan juga mohon agar berikan peluang kepada pelakon cilik ini beraksi semula. Jangan lah pinggirkan dia – Dato’ Hattan

Penyakiit Miisteri

“Sekarang Puteri suka menulis, jual buku dan lebih penting setiap hari dapat berdua bersama ibu. Kali terakhir berlakon ialah pada awal 2018 dan selepas itu Puteri banyak menulis. Sebelum ini Puteri ada mas4lah dalaman tapi doktor masih belum dapat sahkan apa sebenarnya penyak1t Puteri. Mvntah d4rah waktu berjalan, tidur, tersedak dan mvntah, kesannya Puteri akan jadi lemah.

“Kami menaiki komuter selama sejam perjalanan, kami pergi Masjid India, Pudu merata kami pergi berdua. Kami jual kepada orang ramai, kalau kami ditolak itu perkara biasa, tak ramai yang perasan bahawa saya pelakon,” katanya ketika mengadakan pertemuan bersama Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Datuk Nadzim Johan.

Pernah Tolak Bantuan

Ibu kepada Aqish turut mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah menyokong mereka dengan kata-kata semangat dan membeli buku tersebut, sekurang-kurangnya keluarga kecil ini mampu melangsaikan hvtang dan bil tertunggak hasil daripada jualan itu.

Sebelum ini, Norashikin pernah menolak bantvan dari program Bersamamu dengan alasan mereka masih lagi mampu bekerja demi mendapatkan sesuap nasi.

Sebelum ini, pelakon cilik itu pernah memenangi beberapa anugerah antaranya ialah Anugerah Skrin ke-16 Anugerah Artis Harapan Pantene, Anugerah Skrin ke-18 Pelakon Wanita Terbaik Drama, dan Anugerah Televisyen Asia ke-19 Pelakon Wanita Terbaik.

Andaikata ada insan mulia ingin menyalurkan bantuan buat Puteri Balqis, boleh salurkan di nombor akaun 162777190105 Maybank, Norashikin Mohamad Aziz. – duniadanakhirat.com

Shares