Roti Susu

Ramai Percaya Neelofa Akan Ditolak Jenama Besar Selepas Berpurdah ! Ramai Percaya Neelofa Akan Ditolak Jenama Besar Selepas Berpurdah !
Kisah penghijrahan Neelofa dengan memakai niqab masih lagi menjadi bualan peminat.Rata-rata peminat dan rakan selebriti semestinya menyokong tindakan selebriti itu. Namun, banyak persoalan juga... Ramai Percaya Neelofa Akan Ditolak Jenama Besar Selepas Berpurdah !

Kisah penghijrahan Neelofa dengan memakai niqab masih lagi menjadi bualan peminat.Rata-rata peminat dan rakan selebriti semestinya menyokong tindakan selebriti itu.

Namun, banyak persoalan juga di minda netizen tentang penghijrahan tersebut, apa lagi Neelofa adalah seorang selebriti yang sangat popular, dan menjadi duta untuk pelbagai jenama.

Persoalan itu berjaya dilontarkan pelakon dan pengacara Uyaina Arshad ketika muncul bersama Neelofa dalam sebuah program live di Instagram.

Soalan yang diajukan buat Neelofa adalah:-

“Sebagai seorang duta kepada banyak jenama antarabangsa, apakah pandangan mereka tentang pemakaian niqab Neelofa?”

Jawapan dari Neelofa kedengaran merendah diri, namun ia cukup memberi impak:-

“Saya telah bersedia untuk sebarang kemungkinan termasuk ditolak atau dilabel sebagai seorang extremist. Sebaliknya, mereka bertanya saya, bagaimana jenama kami dapat disesuaikan dengan penampilan baru anda?”

Uyaina mengulas jawapan Neelofa itu dalam caption di hantaran Instagram:-

“Kadangkala, kita ‘takut’ untuk menutup aurat kerana kita fikir yang kita tidak akan dapat peluang kerja atau memuaskan pelanggan-pelanggan. Tapi adakah kita lupa? Rezeki datang daripada Dia dan hanya daripada Dia. Jika kita meletak keutamaan kepadaNYA, Dia akan memuliakan kita, tanpa keraguan.”

“Sesiapa sahaja boleh dikelilingi oleh populariti dalam gemerlapan dan glamor. Tetapi tidak setiap orang boleh menjadi satu inspirasi melalui kesederhanaan. Terima kasih atas perkongsian anda, Lofa.. Anda telah membuat saya tersentuh dalam banyak cara. I love you.”

Rakan-rakan artis dan para peminat menunjukkan komen positif dengan hantaran itu. Malah ramai juga yang tersentuh dengan perkongsian tersebut.

Sumber daripada: Slambermedia

Shares