Roti Susu

Ingatkan Tentera Ni Kuat Sangat, Baru Kena Lnggar Dah Mati, Hina Anggota, Raja Farah Dikecam! Ingatkan Tentera Ni Kuat Sangat, Baru Kena Lnggar Dah Mati, Hina Anggota, Raja Farah Dikecam!
Sejak pagi ini tular satu rakaman dashcam di mana sebuah kereta Myvi dipandu laju dan merempvh Honda Accord yang sedang berhenti di persimpangan lampu... Ingatkan Tentera Ni Kuat Sangat, Baru Kena Lnggar Dah Mati, Hina Anggota, Raja Farah Dikecam!

Sejak pagi ini tular satu rakaman dashcam di mana sebuah kereta Myvi dipandu laju dan merempvh Honda Accord yang sedang berhenti di persimpangan lampu isyarat.

Apa yang menyedihkan, pemandu Honda Accord, Mohd Rizal Buseri yang juga anggota TLDM telah menlnggI dnia serta merta di tempat kjadian. Sementara pemandu Myvi, seorang wanita berusia 23 tahun pula hanya cedera ringan.

Menerusi rakaman itu, boleh dilihat bagaimana Myvi tersebut melambvng sebaik merempvh sehingga menyebabkan Accord terbabit terbalik.

Pihak p0lis telah menahan pemandu Perodua Myvi tersebut susulan kmIngan yang berlaku di Kilometer 4 Jalan Johor Bahru – Kota Tinggi, semalam.

Seorang individu muatnaik hantaran bersifat hinaan ke atas mangsa

Kjadian tersebut telah menarik perhatian orang ramai yang rata-rata berslmpati dengan mngsa selepas meninggalkan seorang b4lu dan tiga orang anak yang masih kecil.

Tidak kurang yang mengecam pemandu wanita terbabit yang menjadi pvnca kehilangan nyawa pemandu lain.

Dalam pada itu, ketika orang ramai mendoakan arwh, terdapat seorang individu memuatnaik hantaran jelik di Twitter menghina mngsa yang meninggal dnia.

Individu terbabit yang menggunakan ID bernama Raja Farah Sofea, dipercayai akaun palsu secara jelas merendahkan-rendahkan martabat anggota tentera.

Ingatkan tentera ni kuat la sangat. Baru kena langgar dah mati. macam tu je frontliner. belum pape dah k!ok. kah!” tulis individu terbabit.

Malah, meskipun hantaran pertama ditulisnya itu mendapat kec4man ramai, beliau dilihat memuatnaik hantaran kedua dengan kata-kata jeIik terhadap pasukan barisan hadapan negara.

So kiranya pekerjaan army ni overrated la. orang ingat kental sangat, tapi hmmm. btw ni army dekat negara lain. kah!” tulisnya lagi.

Sementara itu, perkongsian individu terbabit telah mendapat kec4man warganet yang nyata terkejvt dengan kata-kata bersifat hlnaan terhadap anggota tentera.

Reaksi warganet :

Dah kenapa? Kecewa dengan angg0ta tentera ke?? Cinta tak berbalas?? Pnas hati punya pasal post tak pakai akal…nama dah lawa.. Orang pun cantik.. Tapi sayang TAK ADA AKAL..” tulis Rafiq

Mana akal yang Allah bagi? Tentera tu pun manusia. Takda beza dengan manusia lain. Lagipun kena hentam kuat di bahagian seat driver ya sampai myvi tu pun terbang. Kalau takda benda baik nak cakap baik diam je” tulis Sam

Tentera pun manusia juga akak/adik…Tiada manusia yang kebal di dunia ini….Jangan perlekeh tugas front liner..Cuba kalau akak/adik yang ada di tempat front liner…Fikir sebelum buat statement…Dah tweet akak / adik ni viral satu malaysia” komen Anep

Susulan itu orang ramai mahu pihak berkuasa menyi4sat akaun wanita terbabit dan mengambil tindakan sewajarnya. Jelas sekali kata-katanya bukan sahaja tidak menghormati pasukan tentera, malah menylnggung perasaan ahli keluarga mngsa.

Sumber: asiakini

Shares