Roti Susu

“Puteri Balqis Tiada Kanseer Tapi.. ” Dr Masri !! “Puteri Balqis Tiada Kanseer Tapi.. ” Dr Masri !!
PAKAR Pediatrik dan Neonatologi, Pusat Pakar Swasta Universiti Teknologi Mara (UiTM) Dr Masri Muhamed mengesahkan pelakon kanak-kanak, Puteri Balqis Aziz tidak menghidap kans3er seperti... “Puteri Balqis Tiada Kanseer Tapi.. ” Dr Masri !!

PAKAR Pediatrik dan Neonatologi, Pusat Pakar Swasta Universiti Teknologi Mara (UiTM) Dr Masri Muhamed mengesahkan pelakon kanak-kanak, Puteri Balqis Aziz tidak menghidap kans3er seperti yang didakwa sejak beberapa tahun lalu.

Beliau berkata demikian dalam program Bersamamu yang ditayangkan di TV3 semalam. Terdahulu, Harian Metro melaporkan Puteri Balqis memilih menulis puisi dan menjualnya di jalanan bagi menampung kehidupannya seharian.

Puteri Balqis bersama ibunya, Norashikin Mohd Aziz berulang-alik dari rumah mereka di Setia Alam, Selangor ke beberapa lokasi di ibu negara untuk menjual buku puisi yang dihasilkan.

Masri berkata, dia menjalankan beberapa ujian termasuk ujian d4rah untuk mencari punca penyaki1t yang dihadapi pemenang anugerah Pelakon Wanita Terbaik Drama Anugerah Skrin 2014 itu.

“Apabila saya jalankan segala ujian klinikal, saya tak dapat berikan satu kesimpulan apa ma4salahnya. Jadi, saya teruskan dengan pelbagai ujian darah kerana dia kelihatan sangat pucat.

“Saya tengok kandungan hemoglobin dalam darahnnya sangat rendah, jadi saya jalankan ujian lain untuk fungsi hati dan buah pinggang. Selepas semua kajian dilakukan, saya mendapati dia tidak menghidap kans3er, tetapi ma4salah berlainan,” katanya.

Penyakit M1steri

Namun, ‘ma4salah berlainan’ yang dimaksudkan masih lagi menjadi tanda tanya.

Sehingga kini, Balqis yang lebih mesra disapa dengan panggilan Aqish masih lagi mengalami mvuntah da4rah sejak penyaki1t itu mula menyerangnya pada 2018.

Kisah Balqis mula mencuri perhatian ramai selepas melihat mengenai kehidupannya yang kini hanya berdua bersama ibunya selepas wanita itu berpi1sah dengan suami sejak empat tahun lalu.

Sebelum terdapat netizen yang cuba mengaitkan nama Balqis dengan penyak1t misteri yang dia alami. Penyanyi Dato Hattan juga ada mensihatkan supaya Puteri Balqis pergi berubat secara kampung

P/s:Semoga urusan Puteri Balqis sekeluarga dipermudahkan

Sumber : hmetro

Shares