Roti Susu

Terbaru PoIis Sahkan Addy Kanna, Leong Yeong Tidak Terlibat Dalam Macaa Scam ! Terbaru PoIis Sahkan Addy Kanna, Leong Yeong Tidak Terlibat Dalam Macaa Scam !
Susulan kes penggvbahan wang haram, pihak poIis hari ini mengesahkan dua individu yang ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) didapati tidak bersaIah. Menurut lap0ran... Terbaru PoIis Sahkan Addy Kanna, Leong Yeong Tidak Terlibat Dalam Macaa Scam !

Susulan kes penggvbahan wang haram, pihak poIis hari ini mengesahkan dua individu yang ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) didapati tidak bersaIah.

Menurut lap0ran Sinar Harian, dua lelaki terbab1t iaitu Addy Kanna dan seorang lelaki dikenali sebagai Goh Leong [email protected] dimaklumkan t1idak terbab1t dalam kegiatan penipvan atau Macav Scam di negara ini.

Dakwaan tidak tepat.

Pengarah Jabatan Siasatan Jnayah Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed berkata dkwaan pihak tertentu yang mengaitkan kegiatan penipvan dalam talian di negara melibatkan dua individu terbab1t adalah tidak tepat.

Menurut Huzir, dua individu terbab1t berperanan sebagai koordinator atau ejen untuk menyediakan kemudahan kediaman, pusat panggilan yang dilengkapi peralatan komputer dan telekomunikasi serta kemudahan internet.

Addy Kanna masih ditahan.

Bagaimanapun, pihaknya menjelaskan Addy Kanna masih lagi ditahan di bawah Akta Pencegahan Jnayah (P0CA) bersama dua lagi individu.

Huzir berkata, poIis kini sedang dalam usaha mengesan Alvin yang meIarikan diri di Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasvah Malaysia (SPRM) Putrajaya pada 11 Oktober lalu.

Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai perbualan telefon penipvan dalam talian oleh seorang lelaki yang mendakwa ahli kepada rangkaian kumpulan Addy Kanna yang tular sejak minggu lalu.

Tambah Huzir, pihaknya akan mendedahkan butiran kegiatan penipvan oleh dua individu tersebut dalam masa terdekat bagi mengeIakkan saIah faham dalam kalangan rakyat tempatan.

Sumber: Sinar Harian 

Shares