Roti Susu

Puteri Aishah Kongsi Ada Jangkitan Virus Di Paru-Paru Puteri Aishah Kongsi Ada Jangkitan Virus Di Paru-Paru
SELEPAS disahkan positif Covid-19 pada Selasa, pelakon Puteri Aishah berkongsi dia mengalami sedikit jangkitan virus itu di paru-paru namun masih dalam keadaan baik. Puteri... Puteri Aishah Kongsi Ada Jangkitan Virus Di Paru-Paru

SELEPAS disahkan positif Covid-19 pada Selasa, pelakon Puteri Aishah berkongsi dia mengalami sedikit jangkitan virus itu di paru-paru namun masih dalam keadaan baik.

Puteri Aishah atau nama sebenarnya Puteri Aishah Sulaiman, 24, turut berterima kasih kepada doktor dan jururawat di Hospital Sungai Buloh atas layanan yang sangat baik.

Pelakon drama PA Untuk Dia ini juga menganggap ada hikmah dengan apa yang berlaku dan menasihati orang ramai supaya mengikut semua perintah daripada kerajaan.

“Assalammulaikum semua. Terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang mendoakan kesihatan Puteri. Alhamdulillah, sekarang puteri masih okay cuma ada sedikit jangkitan virus kat paru-paru.

“Semua doktor dan jururawat kat sini sangat baik dan membantu. Terima kasih kepada anda semua. Semua yang terjadi ada hikmahnya. Puteri harap anda semua ikut perintah kerajaan untuk #stayathome and practice good hygiene.

“Tolong jangan ambil mudah perkara ini. Doakan Puteri dan pesakit yang lain cepat sembuh. Mari kita lawan bersama. Terima kasih. Love, Puteri Aishah,” katanya.

Puteri Aishah yang sedang dirawat di Hospital Sungai Buloh itu memuat naik perkara tersebut menerusi laman Instastory miliknya pada Jumaat.

Jangkitan Virus

Sebelum ini, pengurusnya iaitu Iman Tang berkata Puteri Aishah melakukan ujian saringan selepas pulang dari menjalani penggambaran drama Demi di Scotland pada 31 Mac lalu.

Menurutnya lagi, Puteri Aishah menerima panggilan pengesahan daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) pada petang Selasa.

Selain Puteri Aishah, pelakon kanak-kanak iaitu Puteri Rayyana Raqya dan ibunya, Syira serta lima kru produksi termasuk pengarah, penolong pengarah, jurusolek dan jurukamera mengalami nasib yang sama.

Difahamkan, jurukamera drama tersebut iaitu keadaan Ambia Ahmad beransur pulih namun masih ditempatkan di Unit Kecemasan Rapi (ICU). – Mstar

Shares