Roti Susu

‘Nak famous sangat ke setan?’ – Netizen selar individu hina arwah Abam Bocey ‘Nak famous sangat ke setan?’ – Netizen selar individu hina arwah Abam Bocey
Pemergian pelawak Abam Bocey membuatkan ramai yang sedih dan terasa dengan kehilangannya itu. Tetapi ada juga individu yang biadab mengutuk arwah Abam secara terbuka... ‘Nak famous sangat ke setan?’ – Netizen selar individu hina arwah Abam Bocey

Pemergian pelawak Abam Bocey membuatkan ramai yang sedih dan terasa dengan kehilangannya itu. Tetapi ada juga individu yang biadab mengutuk arwah Abam secara terbuka di media sosial.

Di Facebook, seorang individu yang menggunakan nama Mrspoon Nasional tanpa berfikir panjang memuat naik komen yang jelas sekali menghina arwah.

“Makan banyak, badan gemuk sangat, bub tu mati,” tulisnya sambil disertakan dengan emoji gelak berguling-guling.

Kebiadaban lelaki itu diselar ramai netizen yang kini cuba mencari identiti sebenar individu di sebalik akaun Facebook itu.

Netizen juga mendesak orang ramai tampil membuat aduan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) agar tindakan tegas dapat diambil terhadap individu terbabit yang jelas sekali menyalahgunakan media sosial bagi tujuan menyakitkan hati keluarga mangsa.

REAKSI NETIZEN

Difahamkan, akaun Facebook tersebut telah dipadamkan.

Sumber

Shares