Roti Susu

Isu Melayu Dihina, Adi Putra Masuk Campur Beri Komen Padu Kepada Muzaffar Jakel Isu Melayu Dihina, Adi Putra Masuk Campur Beri Komen Padu Kepada Muzaffar Jakel
Begitulah hal yang sedang terjadi kepada Muzaffar Jakel, adik bongsu Datuk Faroz iaitu pemilik , Pemilik Gedung Tekstil Terkemuka Jakel. Apa saja yang berkaitan... Isu Melayu Dihina, Adi Putra Masuk Campur Beri Komen Padu Kepada Muzaffar Jakel

Begitulah hal yang sedang terjadi kepada Muzaffar Jakel, adik bongsu Datuk Faroz iaitu pemilik , Pemilik Gedung Tekstil Terkemuka Jakel.

Apa saja yang berkaitan dengan agama dan bangsa sememangnya sangat sens1itif untuk disebut lagi di Malaysia.

Malaysia memang di kenali sebagai negara yang mempunyai kepelbagaian kaum dan sangat harmoni. Tapi kalau tersilap kata mengenai bangsa, habis kacau bilau jadinya.

Muzaffar tanpa sengaja telah memuatnaik sebuah kenyataan yang memperkecilkan bangsa melayu. Kenyataan itu susulan dari pengumuman Jakel untuk membuka gedungnya pada 4 Mei 2020.

Ia seiring dengan hari pertama Pelaksanaan PKPB ( Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat) yang diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia Jumaat lalu.

Kerana orang Malaysia mengec4m tindakan Jakel membuka gedung, Muzaffar berkata dia bersimpati dengan orang melayu kerana tak faham maksud SOP (Standard Operating Procedure).

Isu itu turut menjadi perhatian usahawan dan pelakon Datuk Adi Putra. Dalam posting terbarunya di Instagram, Adi Putra menganggap tindakan Muzaffar itu sebagai ‘bdoh’ kerana mempermainkan agama dan bangsa.

“Bulan puasa ni takde benda lain ke nak buat hal @muzaffarjakel ?? Maaf tu boleh, Lupakan tak mungkin kot. Dua perkara yang anda harus ingat.

Pertama jangan main-main dengan agama. Kedua, jangan sesekali mengejek bangsa. Satu perkataan untuk anda , BDOH!”- tulisnya di Instagram.

Muzaffar Jakel

Walaupun Muzaffar Jakel telah momohon maaf di atas keterlanjuran dari kata-katanya, namun rata-rata netizen tetap berkecil hati.

Kerana bimbang ramai akan memboikot perniagaan Jakel, Muzaffar Jakel menjelaskan bahawa dia hanya bekerja dengan syarikat abangnya dan bukan pemilik Jakel.

Dia aku bahawa ia adalah kenyataan peribadi dan bukanlah mewakili dari kenyataan syarikat Jakel.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih – [ sumber ]

Shares