MBSA Robohkan Khemah Milik JAKEL, Bila Disiasat Puncanya Memang Tak Disangka

MBSA Robohkan Khemah Milik JAKEL. Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam sentiasa sesak dengan kenderaan dan ramai orang terutama sekali ketika perayaan Hari Raya Aidilfitri bakal menjelang tiba.

Jakel merupakan antara kedai yang menjadi pilihan orang ramai untuk membeli-belah kelengkapan Hari Raya Aidilfitri.

Baru-baru ini, Jakel terpalit dengan kontr0versi apabila anak pemilik perniagaan Jakel didakwa mengh1ina orang Melayu dan rata-rata pelanggan ingin memboik0t perniagaan tersebut.

Terbaharu, pihak Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) telah memuat naik beberapa keping gambar merobohkan khemah milik Jakel yang terletak di Pusat Komersial Seksyen 7 Shah Alam itu sebentar tadi.

Sekitar operasi perobohan struktur khemah tanpa kebenaran milik syarikat Jakel di Seksyen 7 telah diadakan pada hari ini. Operasi dilakukan oleh kakitangan pelbagai Jabatan MBSA.

Dalam operasi itu juga, MBSA telah mendapati struktur tanpa kebenaran menggunapakai bekalan elektrik daripada Pencawang Elektrik TNB berdekatan tanpa kebenaran daripada pihak TNB. Perkara ini boleh mengundang bah4ya!

Menurut Majlis Bandaraya Shah Alam, khemah tersebut telah didirikan tanpa kebenaran dan operasi merobohkan struktur khemah tersebut telah dilakukan oleh kakitangan MBSA.

Difahamkan, khemah tersebut didapati menggunakan bekalan elektrik daripada Pencawang Elektrik TNB berdekatan tanpa kebenaran daripada pihak TNB dan perkara ini boleh mengundang bah4ya.

JAKEL

Tiada pengumuman rasmi daripada pihak Jkel berhubung isu mendirikan khemah tanpa kebenaran tersebut. Bagi anda yang tinggal berdekatan, pastinya sudah lama melihat khemah tersebut lama didirikan.

Apakah pandangan anda mengenai isu ini? Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih [ sumber ]