KWSP i-Sinar , Ini Cara Nak Tukar Jumlah Pengeluaran Jika Tersilap Mohon

KWSP i-Sinar

Ramai di antara kita yang ingin keluarkan wang daripada akaun 1 KWSP i-Sinar setelah kerajaan membenarkan kepada individu yang terjejas akibat penularan wabak Covid-19 ini. Sesetengah orang mohon i-Sinar ini untuk jadikan modal dalam perniagaan. Itu terpulang pada individu tersebut.

Tetapi, mungkin ramai yang ingin menukar amaun KWSP i-Sinar namun tidak tahu caranya. Jangan risau, menerusi perkogsian Nur Rabiatul Fatien telah berkongsi cara mudah untuk kita menukar amaun tersebut tnapa perlu ke kiosk pejabat KWSP. Mudah je. Bagi yang tidak tahu, boleh lihat langkah dibawah ni ye.

Mari kita teliti satu persatu, moga perkongsian kali ini memberi manfaat kepada korang semua.

Husband pergi KWSP Kuantan, nak tukar amount KWSP.. sebab silap tarik amount ..(hanya amount pilihan) so staff KWSP yang ajar buat macam ni.. Atien dah detail 1 per 1.. make sure kena isi betul-betul sebab bila kita dah submit dah tak boleh back semula.

First Google, taip www.kwsp dan tekan id n password (wajib ada I akaun) goodluck

1.Klik yang jari tu tunjuk

2. Klik iSinar

3. Make sure korang kena isi betul-betul.. details tu korang tulis sebab nak tukar amount

4. Make sure no telefon korang betul.. phone no tu no telefon yang sama.. Jangan sesekali copy paste.. tulis no tu 1 per 1..faham tak?

Contoh taip 013456789 kali ke 2 taip juga 013456789.. jangan copy.

Sebab Atien copy dia reject.. so korang taip jela.. bukan susah pon.

*email @ phone call.. better Klik phone call (make sure fon korang ada di tangan 24hours okeyyy) tuggu kwsp call

5. Ini contoh Atien buat.. korang boleh la nk tiru reason atien tu.. hehe lepas siap korang submit.

KWSP i-Sinar

*mohon pilih kelayakan saya (jumlah awak nak keluarkan) kalau ada 9k taip lah 9000.

6. Ok bila dh submit.. akan keluar macam ni.. ok sekarang korang dah setle.. tunggu jela KWSP call @ email.

KWSP i-Sinar

(mana korang klik sebelum ni.. kalau korang Klik email kwsp akan email, kalau korang Klik phone call kwsp akan call la.. camtu)

Semoga ada rezeki kita.. amin – Sumber : Siakap Keli