Roti Susu

Wanita Pulang Bawa Covid Ke Kelantan, Sepupu Mngsa Dedah Perkara Sebenar Wanita Pulang Bawa Covid Ke Kelantan, Sepupu Mngsa Dedah Perkara Sebenar
Selepas lebih sebulan bebas daripada Covid-19, Kelantan kembali mencatatkan satu kes terbaharu di Kuala Krai membabitkan wanita mengandung. Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan... Wanita Pulang Bawa Covid Ke Kelantan, Sepupu Mngsa Dedah Perkara Sebenar

Selepas lebih sebulan bebas daripada Covid-19, Kelantan kembali mencatatkan satu kes terbaharu di Kuala Krai membabitkan wanita mengandung.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Kelantan Dr Izani Husin, ketika mengesahkan perkara itu berkata, usia kandungan mngsa 32 minggu.

Setakat maklumat yang kita tahu, ahli keluarganya negatif, dia seorang saja positif. Namun ahli keluarga lain dikuarantin.

Apa yang kita takutkan selama ini berhubung rentas negeri. Mngsa (pesak1t) balik ke kampung apabila dibenarkan untuk rentas negeri baru-baru ini.

Mngsa kini diraw4t di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II),” katanya ketika ditemui selepas mesyuarat exco di Kota Bharu, hari ini.

Kisah sebenar dari sepupu suami mgsa:

“Untuk makluman. Suspek tu sepupu ambo. Dia juga seorang frontliner yang terlibat di Kuala Lumpur dalam menyelengara fasiliti TM untuk memastikan internet berjalan dengan lancar.

Dia balik hantar bini dia sebab dia ada anak kecik umur 2tahun dan bini dia nak beranak anak no 2. Di KL dia duduk sekelamin, dan dia kerja on call 24 jam. Atas nasihat hospital dan kelulusan permit rentas negeri dia balik hantar bini dia.

Lepas balik hantar bini dia. Dia terus naik ke KL..loni dia di hospital ampang, bini dia di hrpz. Bukan dia balik suka-suka nak beraya. Tapi atas musaqoh. Sama2 kita doakan yg terbaik buat dia dan keluarga..”

Dengan penjelasan ahli keluarga terdekat mangsa tersebut, sama-samalah kita jaga tutur-kata dan ibadah kita di bulan yang mulia ini dan setiap masa.

Ingat, Fitnah boleh menjejaskan Urusan Hidup mngsa Fitnah…dan diri kita sendiri, suatu masa nanti!!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih [ sumber ]

Shares