Roti Susu

Jururawat hamil meniggal dunia dipercayai akibat Covld-19 Jururawat hamil meniggal dunia dipercayai akibat Covld-19
Seorang jururawat Hospital Royal Surabaya yang berstatus Pesakit Dalam Pengawasan bagi Covi1d-19 dilaporkan meningg4l dunia, semalam. Menurut laporan portal Kompas.com, m4ngsa, Ari Puspita Sari... Jururawat hamil meniggal dunia dipercayai akibat Covld-19

Seorang jururawat Hospital Royal Surabaya yang berstatus Pesakit Dalam Pengawasan bagi Covi1d-19 dilaporkan meningg4l dunia, semalam.

Menurut laporan portal Kompas.com, m4ngsa, Ari Puspita Sari yang turut ham1il menghembvskan nafas terakhir sekitar pukul 10.15 pagi waktu tempatan.

“Informasi yang kami dapat, mangsa memang hami1l tetapi tidak dapat dipastikan usia kandungannya,” kata jurucakap hospital.

Kata jurucakap itu lagi, hasil ujian saringan COV1ID-19 mangsa masih belum diketahui namun jururawat m4lang itu mempunyai simptom-simptom j4ngkitan vi1rus berkenaan.

M4ngsa sebelum ini dilaporkan bertugas di wad pesakit biasa, bukan di wad meraw4t pes4kit COV1ID-19.

Bagaimanapun sebagai langkah-langkah pencegahan, semua jururawat dan doktor yang pernah mer4wat m4ngsa kini diasingkan dan diarah menjalani ujian saringan COVI1D-19.

Turut tular di media sosial adalah satu rakaman video yang dikaitkan dengan m4ngsa, bagaimanapun kesahihan video berkenaan tidak dapat dipastikan.

Berita kem4tian m4ngsa turut dimuat naik oleh Gabenor Jawa Timur, Khofifah Indar Parawansa di akaun Instagramnya.’

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih [ sumber ]

Shares