Roti Susu

“Hentikan dari memuat naik tentang arwah”- Netizen tegur tindakan Achey “Hentikan dari memuat naik tentang arwah”- Netizen tegur tindakan Achey
Datuk Hattan, 56, pula mencadangkan Allahyarham Abam Bocey dijadikan ikon untuk golongan remaja serta masyarakat. Hattan berkata, cadangan itu difikirkan selepas melihat perkara positif... “Hentikan dari memuat naik tentang arwah”- Netizen tegur tindakan Achey

Datuk Hattan, 56, pula mencadangkan Allahyarham Abam Bocey dijadikan ikon untuk golongan remaja serta masyarakat. Hattan berkata, cadangan itu difikirkan selepas melihat perkara positif dilakukan Abam ketika hayatnya.

“Benar Abam sudah tiada, tapi tak salah jika kita angkat dia sebagai ikon kerana tak banyak artis yang sehebatnya. Bayangkan, budak sekolah berusia 10 tahun boleh menangis teresak-esak apabila mendapat berita dia meningg4l dunia.

“Abam sangat merendah diri dan tak banyak cakap, tapi dia tunjukkan teladan yang baik kepada kita semua. Ambil contoh, seorang wanita bersama anaknya sanggup datang menziarahi kvbur Abam walaupun sudah jam 8 malam kerana mengenangkan budi arw4h yang tampung persekolahan anaknya,” katanya.

Baru empat hari pemergian arw4h, masih terlalu awal bagi Achey untuk terus lupa atau ‘move on’ dari kesedihan. Achey memuat naik gambar bersama Fad dan arw4h Abam di laman IG miliknya dan meminta agar para pengikutnya untuk mendoakan arw4h Abam di hari Jumaat yang mulia ini.

  • Hentikan dari memuat naik tentang arwah

Namun perkongsian yang dimuat naik oleh Achey mengenai arw4h bagaimanapun mendapat tegvran dari netizen. Mereka menegur Achey supaya hentikan dari memuat naik tentang arw4h dan belajar untuk terima dan redha atas pemergian Abam.

Bro @acheykintangkintung @fadbocey saya rasa dah cukup dah rasanya post gambar arw4h abam… Biarlah dia tenang bro… Bukan ape bro… Kesian kat arw4h… Saya pon sedih sbb dia dah takde… Lagi satu saya ade jugak merasa kehiIangan atas pemergian keluarga saya… Saya juga mcm bro… Sedih… Pernah post macam-macam… Tapi saya rasa kesian kat arw4h so saya stop post pasal arw4h… Bukan tunjuk pandai bro.. just bagi pandangan dan nasihat… Bukan utk bro je tapi untuk semua termasuk saya sendiri… Semoga arw4h abam tenang dan ditempatkan di tempat yg mulia… Aminnn

Kesian arw4h…bagi la arw4h tenang disana…redha kan pemergiannye…yg hidup pasti pergi…aku dah merasa kehiIangan aku tahu perasaan kau org.

Bukan mudah untuk teruskan kehidupan tanpa insan yang kita sayang. Bagi kami, Achey redha cuma dia rindukan arw4h. Kita doakan semoga Achey dan yang lain untuk terus kuat. Mereka bukan baru kenal setahun dua malah sudah lama. Sama-sama naik dalam industri dari tidak dikenali sehingga berjaya membawa nama sebagai seorang pelawak yang dikenali ramai. – Sumber : slambermedia.bbn.my

Shares