Roti Susu

Dua Kali Terpaksa Di Masukkan Ke Hospital, Doktor Sahkan Ini Penyakit Sebenar Zain Saidin Dua Kali Terpaksa Di Masukkan Ke Hospital, Doktor Sahkan Ini Penyakit Sebenar Zain Saidin
Pelakon, Zain Saidin mengesahkan sedang menerima raw4tan di di sebuah pusat perubatan apabila mengalami sakit bahagian belakang, Selasa lalu. Zain sebelum itu dimasukkan ke... Dua Kali Terpaksa Di Masukkan Ke Hospital, Doktor Sahkan Ini Penyakit Sebenar Zain Saidin

Pelakon, Zain Saidin mengesahkan sedang menerima raw4tan di di sebuah pusat perubatan apabila mengalami sakit bahagian belakang, Selasa lalu.

Zain sebelum itu dimasukkan ke h0sp1tal akibat jangkitan pundi ke3ncing minggu lalu berkata, doktor memaklumkan kes4kitan yang dialami dipanggil ‘thinning disc’.

“Setiap kali tengah rukuk waktu bersolat, saya akan terasa sakit di bahagian belakang. Begitu juga jika saya kerap bangun dan duduk.

“Ingatkan mula-mula s4akit disebabkan masalah jangk1itan pundi kenc1ing yang dialami sebelum ini. Bagaimanapun, doktor memberitahu ia bukanlah penyaki1t kron1ik dan masih di peringkat awal.

“Kemungkinan punca sak1it yang dialami disebabkan saya mengangkat berat ketika melakukan senaman di gimnasium.

“Doktor beritahu kesak1itan yang dialami sesuatu yang normal dan belum sampai ke tahap ‘slip disc’,” katanya.

Tambah Zain lagi doktor turut menyarankan dia menjaga pemakanan dan mengelakkan pengambilan makanan yang mengandungi kolestr0l tinggi.

“Saya tak boleh makan makanan tinggi kolestr0l serta berminyak, keju dan mentega. Pada usia sekarang saya dinasihatkan menjaga pemakanan sebab bacaan kolestrol saya tinggi.

“Bimbang pula jika tidak dijaga boleh menyerang jantung,” katanya [ sumber ]

Shares