Dibyar Hingga RM40 Ribu Satu MaIam, Siapakah Artis Terlibat PeIacuran Kelas Atasan?

Seakan sudah menjadi lumrah atau kemestian golongan artis, selebriti dan instafamous mempamerkan kehidupan penuh glamor dan gaya hidup mewah di laman soslal.

Bercuti di luar negara, membeli belah di butik terkemuka dan memperagakan barangan peribadi berjenama mahal adalah perkara ‘wajib’ bagi sesetengah golongan itu.

Sehinggakan menjadi persoalan orang ramai adakah kerjaya sebagai seorang ‘public flgure’ itu benar-benar mampu memberi pendapatan yang sangat lum4yan?

Benar, tidak dapat dinaflkan sekiranya artis yang dikategorikan popular dan terkenal, tiada yang pel!k jika dia memperolehi pendapatan yang tinggi.

Tapi bagaimana pula jika artis tersebut adalah artis baru, atau s3ndu? Jarang tengok di televisyen, akaun Instagram pun tak banyak ‘review’ produk, tapi penampilan mewah luar biasa dalam sekelip mata. Ya, mungkin dia sememangnya kaya, kita tak tahu dan tidak perlu menuduh.

Segelintir artis terlibat dengan sindlket pelacuran kelas atasan

Terbaru, sumber Suruhanjaya Penc­gahan Rasvah Malaysia (SPRM) telah mendedahkan terdapat segelintir artis dan instafamous tempatan di­percayai terlib4t dengan sindlket peIacvran kelas atasan.

Sumber Suruhanjaya Pence3gahan Rasvah Malaysia (SPRM) memberitahu Mingguan Malaysia, mereka dibayar antara RM20,000 hingga RM40,000 untuk satu malam sebagai pe­Iamplas nfsu golongan orang kenamaan.

Menurutnya, kegiatan tersebut dipercayai telah lama berlaku dalam industri hiburan dan mereka yang terlibat sanggup mengg4dai maruah demi me­raih duit segera.

Isu skndal seks ini muncul rent3tan daripada timbulnya kes Mcau Scam yang mengejutkan negara baru-baru ini yang mana ia turut melibatkan golongan artis tanah air.

Dipercayai, salah seorang suspek daripada kes Mcau Scam itu adalah antara orang tengah yang menjadi ‘penghubung’ kel0mpok selebriti dan instafamous yang didekati dan kemudiannya menawarkan harga tertentu untuk kegiatan peIacvran kelas atasan itu.

Tidak mengejutkan jika dikatakan, golongan ini (artis dan instafamous) mampu me­raih duit mewah dengan menerima bayaran antara RM20,000 sehingga RM40,000 untuk satu malam,” kata sumber itu semalam.

Siapakah artis dan isntafamous terlibat?

Menyebut beberapa nama artis dan instafamous popular tanah air, kata sumber itu lagi, senarai tersebut bagaimanapun tidak boleh didedahkan kepada umum.

Orang tengah yang terlibat berkemungkinan tidak mela­kukannya demi wang. Tetapi lebih cendervng untuk meraih repvtasi dan pengarvh dalam gelanggang mereka.

Bagaimanapun, tidak dapat dis4ngkal dkwaan hasil bayaran aktiviti ‘menju4I’ artis dan instafamous ini mungkin adalah antara sumber pendapatan yang menyumbang kepada gaya hidup mewah sspek.

Kita tidak menyebut siapakah individu-individu terbabit, tetapi siapa yang makan c!li, dia akan terasa pedasnya,” katanya.

Ekoran itu juga, pihak SPRM sedang memntau laman media soslal artis-artis dan instafamous yang mempamerkan kemewahan hidup berlebih-lebihan walaupun pendapatan sebenar melalui hasil lakonan, nyanyian dan perniagaan tidak seberapa.

Sumber: Utusan