Roti Susu

Dato’ Tamimi tak dapat tahan tangisan menangis telefon Amyza Aznan Dato’ Tamimi tak dapat tahan tangisan menangis telefon Amyza Aznan
Pelakon Dato Ahmad Tarmimi Siregar tidak dapat menahan sebak dan menangis apabila bercakap dengan pelakon Amyza Aznan. Seperti yang kita sedia maklum, semasa Perintah... Dato’ Tamimi tak dapat tahan tangisan menangis telefon Amyza Aznan

Pelakon Dato Ahmad Tarmimi Siregar tidak dapat menahan sebak dan menangis apabila bercakap dengan pelakon Amyza Aznan. Seperti yang kita sedia maklum, semasa Perintah Kawalan Pergerakan, rakyat tidak digalakkan untuk berkumpul walaupun ada kem4tian. Jadi agak terbatas bagi rakan-rakan untuk datang menziarahi arw4h dan keluarga.

Hari ini dilaporkan, isteri kepada pelakon dan pengarah, Datuk Ahmad Tarmimi Siregar, Datin Zulhaila Siregar Sulaiman, meninggaI dunia akibat masalah pernafasan kira-kira jam 2 pagi di kediaman mereka di Bukit Bangsar, Kuala Lumpur.

He called me just now..and he cried.Abah… .. u have us,yr shoulder to cry on. @datamimisiregar

Mashallah, almarhumah dijemput di bulan mulia, di hari jumaat yg mulia,pertengahan ramadhan yg sngt besar baIasan nya. Inshallah

Tambahan pula, jika seseorang itu ditakdirkan oleh Allah SWT bahawa ajaInya pada bulan Ramadhan atau pada waktu-waktu mulia yang lain seperti hari Jumaat, atau pada tempat-tempat mulia yang lain seperti di Tanah Har4m, maka ia boleh dikategorikan sebagai salah satu tanda husn al-khatimah (pengakhiran hidup yang baik).

Selain itu, tugas kita sebagai seorang hamba adalah dengan sentiasa memperbanyakkan amalan soleh serta sentiasa beristiqamah mempersiapkan diri untuk bertemu Allah SWT pada bila-bila masa sahaja. Sifat Rahmat dan keampunan Allah SWT amat luas dan ia tidak terhad pada tempat atau waktu-waktu tertentu.

Alfathehah buat allahyarhamah DATIN ZULHAILA SIREGAR BINTI SULAIMAN

Pelakon dan pengarah itu menjelaskan bahawa, keadaan kesihatan isterinya mula merosot sejak tiga tahun lalu selepas disahkan menghidap peny4kit sekatan pulm0nari kr0nik (COPD) tujuh tahun lalu.

Menurut laporan Harian Metro, Ahmad Tarmimi Siregar berkata dia kali terakhir bercakap dengan arw4h isterinya pada jam 11 malam tadi. Perkara ini telah sedari olehnya pada jam 4 pagi selepas dia selesai menunaikan solat tahajud dan mendapati isterinya yang berusia 64 tahun sudah tidak bergerak.

“Sejak dua minggu lalu dia sudah tidak berapa ingat, malah minggu ini pernafasannya tidak menentu. Jadi, saya bercakap pada diri, saya reda jika Allah mahu mengambilnya. Ambillah dia.” Kata pelakon tersebut.

Malah, isterinya itu juga tidak mahu makan dan minum walaupun sudah dipujuk oleh pelakon itu sendiri. Arw4h juga dikatakan sempat bercakap dan peIuk anak bongsu mereka yang baru pulang dari kerja.

 

View this post on Instagram

 

He called me just now..and he cried.Abah… .. u have us,yr shoulder to cry on. @datamimisiregar Mashallah,almarhumah dijemput dibulan mulia, di hari jumaat yg mulia,pertengahan ramadhan yg sngt besar balasan nya. Inshallah❤ Tambahan pula, jika seseorang itu ditakdirkan oleh Allah SWT bahawa ajalnya pada bulan Ramadhan atau pada waktu-waktu mulia yang lain seperti hari Jumaat, atau pada tempat-tempat mulia yang lain seperti di Tanah Haram, maka ia boleh dikategorikan sebagai salah satu tanda husn al-khatimah (pengakhiran hidup yang baik). Selain itu, tugas kita sebagai seorang hamba adalah dengan sentiasa memperbanyakkan amalan soleh serta sentiasa beristiqamah mempersiapkan diri untuk bertemu Allah SWT pada bila-bila masa sahaja. Sifat Rahmat dan keampunan Allah SWT amat luas dan ia tidak terhad pada tempat atau waktu-waktu tertentu- alfathehah buat allahyarhamah DATIN ZULHAILA SIREGAR BINTI SULAIMAN ❤

A post shared by KAAiA777kaaia7777 (@amyzaaznankaaia) on

Menurut Ahmad Tarmimi, jenaz4h isterinya akan dikebvmikan di Tanah Perkubvran Islam Bukit Kiara selepas Zohor pada hari ini. Hasil perkahwinan mereka, pasangan ini telah dikurniakan dengan tiga orang cahaya mata dan mempunyai beberapa orang cucu.

Semoga Dato’ Tarmimi dan ahli keluarga yang lain diberikan kekuatan dengan ujian yang hebat ini. Semoga roh Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. [sumber]

Shares