“Birthday Sajat Dato Wish, Birthday Bini Buat Tak Tahu, Allah Bayar Cash”

Semalam (3 April) merupakan ulang tahun hari jadi ke-33 jutawan kosmetik terkenal, Dato’ Aliff Syukri. Sempena hari istimewa itu, usahawan tersebut memuat naik satu video di laman Instagramnya diiringi dengan lagu ‘Allah Selamatkan Kamu’.

Dalam video tersebut terdapat beberapa biji belon serta sesuatu yang kelihatan seperti sebiji kek bercahaya di bawah tudung saji.

Aliff terus membuka bungkusan dan mengambil sebiji muffin dengan teruja sebelum meletakkan lilin di atasnya. Dia kemudian membuat wish sebelum meniup lilin dengan gembira.

Walau bagaimanapun reaksinya berubah apabila dia mula menjamah muffin itu seorang diri, sebelum meletakkan muffin ynag tidak habis di atas meja dan berlalu pergi.

Aliff Syukri yang sejak kebelakangan ini telah membuat netizen berteka-teki apabila hubungannya dengan isteri dikatakan sedang diuji, mengundang ramai untuk berasa kasihan dengannya.

 

View this post on Instagram

 

. . Di sebabkan Penyakit virus saya tak boleh keluar rumah utk raikan.. utk menyeru nasihat kerajaan.. tpi my para2 @cikbawang_ buat suprise utk sy sempena Hari lahir saya.. Syukur ahamdulillah kepada Allah kerana tahun ini aku genap umurku 33 Tahun dah terasa tua. Dan syukur kerana aku boleh merasai nikmat sehat, bahagia, nikmat bernafas dan masih bernyawa. Terima kasih kepada semua mak saya, arwah abah saya, nenek saya, anak anak saya, kakitangan saya, stokis saya, mp @as.legacymalaysia stokis dan frencis @dherbsholdingshq saya, peminat saya, heaters sy, pengguna pengguna saya, sesiapa sahaja di dalam muka bumi ini ❤️❤️ . . sempena hari lahir saya ingin memohon kemaafan sekiranya saya ada terbuat salah dan daripada hujung rambut saya sehingga hujung kaki saya. Saya sendiri tidak tahu nyawa saya sampai bila dan semoga Allah memberikan saya kekuatan untuk meneruskan kehidupan ini kerana saya yakin kalau saya jatuh tersungkur tidak ada orang yang akan tolong saya melainkan diri saya sendiri untuk bangkit dan kuat kembali untuk masa depan saya. Doakan kebahagian saya di dunia dan di akhirat. AMIN AMIN AMIN YA RAB…

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Namun penyanyi lagu Cuba Bahagia itu mengatakan dia tiada pilihan kerana musim Covid-19 menghalang dia untuk meraikan hari jadi dengan lebih meriah.

Walaupun Aliff pernah mengeluarkan kenyataan bahawa hubungan dia dan isteri baik-baik sahaja, tindakannya untuk tidak lagi mengikuti Datin Shahida di Instagram, di samping beberapa postingnya menimbulkan pelbagai tanda tanya di kalangan netizen.–Sumber