Anak Teruk Dikecam Sebagai Pembawa Covid, Masej Ayah Mgsa Mula Tular

Anak Teruk Dikecam Sebagai Pembawa Covid 19, Masej Ayah Mgsa Mula Tular. Selepas lebih sebulan bebas daripada Covid 19, Kelantan kembali mencatatkan satu kes terbaharu di Kuala Krai membabitkan wanita mengandung.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Kelantan Dr Izani Husin, ketika mengesahkan perkara itu berkata, usia kandungan mngsa 32 minggu.

Setakat maklumat yang kita tahu, ahli keluarganya negatif, dia seorang saja positif. Namun ahli keluarga lain dikuarantin.

Apa yang kita takutkan selama ini berhubung rentas negeri. Mngsa (pesak1t) balik ke kampung apabila dibenarkan untuk rentas negeri baru-baru ini.

Mngsa kini dirawat di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II),” katanya ketika ditemui selepas mesyuarat exco di Kota Bharu, hari ini.

Permintaan Ayah :

Dalam perkembangan terkini, ayah mgsa menyeru kepada siapa-siapa yang ada contact dengan mngsa untuk pergi membuat ujian Covid.

Kisah sebenar dari sepupu suami mgsa :

Untuk makluman. Suspek tu sepupu ambo. Dia juga seorang frontliner yang terlibat di Kuala Lumpur dalam menyelengara fasiliti TM untuk memastikan internet berjalan dengan lancar.

Dia balik hantar bini dia sebab dia ada anak kecik umur 2tahun dan bini dia nak beranak anak no 2. Di KL dia duduk sekelamin, dan dia kerja on call 24 jam. Atas nasihat hospital dan kelulusan permit rentas negeri dia balik hantar bini dia.

Lepas balik hantar bini dia. Dia terus naik ke KL..loni dia di hospital ampang, bini dia di hrpz. Bukan dia balik suka-suka nak beraya. Tapi atas musaqoh. Sama2 kita doakan yg terbaik buat dia dan keluarga..”

Dengan penjelasan ahli keluarga terdekat mangsa tersebut, sama-samalah kita jaga tutur-kata dan ibadah kita di bulan yang mulia ini dan setiap masa.

Sumber : trendingsangat.pw